Thursday, 2 July 2015

15 weeks.

Alhamdulillah, hari ni dah 15 weeks. Baby bump dah makin nampak. Malam tadi macam ada rasa gerak-gerak kat perut. Haha seronok pulak rasa. Tapi kawan-kawan kat group cakap maybe jugak baby tersedu. Sebab 1st time pregnant kan so tak sure tu baby bergerak ke apa.

Baby dah size avocado :')

Masuk 2nd trimester je I dah start rasa sakit kepala. All the time ok :(

Semoga cepatlah habis fasa sakit kepala ni. Puasa pun skip skip sebab bila berbuka mesti muntah. Muntah, loya rasanya boleh tahan lagi. Yang tak tahan tu sakit kepala berdenyut-denyut. Sampai nak buat kerja satu apa pun tak boleh. Minyak cap kapak memang jadi bestfriend la sekarang.

Oh minggu ni minggu last I menyewa kat rumah yang dah 3 tahun I duduk lepas kahwin. Sedihnya tapi apa nak buat owner nak naikkan sewa berdouble-double. Dalam keadaan ekonomi sekarang tak dapatla nak bayar sewa yang sama harga macam bayar harga rumah sendiri. Tak habis packing lagi sebab I tak sihat :((. 

Ada orang alahan 1s trimester kan. I 1st trimester rileks je lagi sebab husband yang kene morning sickness. Ingat selamatlah sekali 2nd trimester terjebak jugak huhu. Takpelah nak dapat anak susah kan so kene kuat sikit Cha :)

9 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

hish tak sabar nak tgu u update je. hihihi. rindu tgk u blogging :)

Cik Puan Tqah said...

tqah pon terpaksa pindah sebab owner naikkan sewa dulu.. take care cha.. enjoy ur pregnancy moments

safurara said...

cha u preggy again! tahniah cha! i doakan kandungan sihat! tazabar nk tgk baby u! AND! welcome back to blogging world! hehehe.mst rindu kannn! hehehehe.

Renee Meow said...

takecare babe! :)

puteriraifana said...

take care dear!! happy for u.. update rajin2 ye. pesanan utk sendiri jgk.haha

misz beauty said...

dearrrrr! i'm here! heheheheee. Semoga selamat semua my dear.

note : oit apesal kejam sgt owner umah sewa u tu. sian u.

Hana Soffelia said...

Miss ur writing cha.. Hope ur pregancy journey going well.

Cha, macam melampau je tuan rumah nak naikkan sewa ber double tu. Sian u, mesti penat nak kemas barang time pregnant ni. I hari tu nsb baik makcik datang tlg kemas apa patut.

mama tisya said...

alahai siannye kena pindah , nk2 tgh tk sihat tu kn..smoga smua dipermudahkan...akak dlu truk gk alahan smp 5bln...mkn je muntah...letih rs sbb perit tekak..take care ye

NurFatihah Che Daud said...

Mesti tak sabar kan nk tggu baby first...excited...tp sbnrnye bkn bby first je...sume bby pn excited jgk...take care bby n mommy...