Saturday, 11 July 2015

16 weeks.

Alaaa sorryla asik update pasal pregnancy je. Nak update resepi dah lama tak masak haha. Nak update cuti cuti dulu dulu takde mood lagi huhu. Maafkanlah hamba 😂

Petang tadi husband balik dari kerja terus scan baby kat klinik. Baby tengah menunduk doctor kata baby cari apa la agaknya tu haha. Dah nampak heartbeat alhamdulillah terharu sangat. Cuma baby gerak slow tak macam scan last month. Maybe lapar kot mommy tak makan haha.




Korang semua mesti dah settle shopping baju raya kan. Huwaa I takde baju raya lagi ni sebab kelam kabut nak pindah rumah dengan husband busy recording band dia. Urggghh stress 😑. Dahla baju banyak dah tak muat. Byebye zaman pinggang ramping haha.

By hook or by crook i need to get a baju raya kalau tak aku emo sampai raya tahun depan haha 😂

- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, 2 July 2015

15 weeks.

Alhamdulillah, hari ni dah 15 weeks. Baby bump dah makin nampak. Malam tadi macam ada rasa gerak-gerak kat perut. Haha seronok pulak rasa. Tapi kawan-kawan kat group cakap maybe jugak baby tersedu. Sebab 1st time pregnant kan so tak sure tu baby bergerak ke apa.

Baby dah size avocado :')

Masuk 2nd trimester je I dah start rasa sakit kepala. All the time ok :(

Semoga cepatlah habis fasa sakit kepala ni. Puasa pun skip skip sebab bila berbuka mesti muntah. Muntah, loya rasanya boleh tahan lagi. Yang tak tahan tu sakit kepala berdenyut-denyut. Sampai nak buat kerja satu apa pun tak boleh. Minyak cap kapak memang jadi bestfriend la sekarang.

Oh minggu ni minggu last I menyewa kat rumah yang dah 3 tahun I duduk lepas kahwin. Sedihnya tapi apa nak buat owner nak naikkan sewa berdouble-double. Dalam keadaan ekonomi sekarang tak dapatla nak bayar sewa yang sama harga macam bayar harga rumah sendiri. Tak habis packing lagi sebab I tak sihat :((. 

Ada orang alahan 1s trimester kan. I 1st trimester rileks je lagi sebab husband yang kene morning sickness. Ingat selamatlah sekali 2nd trimester terjebak jugak huhu. Takpelah nak dapat anak susah kan so kene kuat sikit Cha :)

Wednesday, 24 June 2015

Flowers In The Window

Assalamualaikum, hiiiiiii lamanya tak tulis blog. Rindu kawan-kawan blog, rindu nak tulis merapu-rapu, rindu nak share resepi campak-campak huhu. I'm back ladiessss haha. 

Tergerak hati nak menulis balik lepas ada good news hari tu. Rasa macam nak share my pregnancy journey. Tapi masa tu takde rezeki I miscarried my first baby at 7 weeks. Nanti next entry I cerita ye my miscarriage experience.  

Ok memula nak bagitahu kenapa pilih nama blog 'Flowers In The Window'. Hehe sebab band Train ni one of fav band jugak and I love this song so much. I can relate this song to my life right now. I don't know. I guess this song is about expecting a baby, about a woman, about a couple. Yes I'm being cheesy right haha. Kazaa pun suka tengok video and lyric lagu ni. Kalau tengok official video pun pasal pregnant ladies. Comel.

So enjoy the video and lyric. Insyaallah kalau rajin I update lagi haha. Harap-harap mood rajin datanglah. Selamat berpuasa.



When i first held i was cold
a melting snowman i was told
but there was no one there to hold
before i swore that i would be alone for ever more
wow look at you now
flowers in the window
it's such a lovely day
and i'm glad you feel the same
cos to stand up
out in the crowd
you are one in a million
and i love you so let's watch the flowers grow
there is no reason to feel bad
but there are many seasons to feel sad glad mad
it's just a bunch of feelings that we have to hold
but i am here to help you with the load
wow look at you now
flowers in the window
it's such a lovely day and i'm glad you feel the same
cos to stand up
out in the crowd
you are one in a million
and i love you so let's watch the flowers grow
so now we're here and now is fine
so far away from there and there is time time time
to plant new seeds and watch them grow
so there'll be flowers in the window when we go
wow look at us now
flowers in the window
it's such a lovely day and i'm glad you feel the same
cos to stand up
out out in the crowd you are one in a million and i love you
so let's watch the flowers grow
oh wow look at you now flowers in the window
it's such a lovely day
and i'm glad you feel the same cos to stand up
out in the crowd
you are one in a million
and i love you so let's watch the flowers grow
let's watch the flowers grow